Beste klanten,

Bestellen kan telefonisch op 0497/16.45.18, via mail op info@vinyo.be of via onze webshop

Alle leveringen in regio Aalst/Dendermonde/Lede/Ninove/Erpe-Mere zijn gratis (wordt automatisch berekend bij het invullen van de postcode op de webshop).

Vanaf 300 euro: levering gratis in heel België.

Wij leveren in heel Europa (met DPD) – We deliver all over Europe (with DPD) – Nous livrons dans toute l’Europe (avec DPD) – Wir liefern in ganz Europa (mit DPD)

 

 

 

OVER ONS

Welkom bij Vinyo Wines.

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma “Sommelier” aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik het diploma “Sommelier-Conseil” aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk) en het WSET3 diploma.

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen met hart en ziel geproduceerd door gepassioneerde wijnbouwers.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Patagonië, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Alleen zo zijn we 100% zeker van de kwaliteit.

Ik nodig je graag uit om mee op ontdekking te gaan.

 

David De Wit

Crasto Altitude 430

Wijn in de kijker

Crasto Altitude 430

Crasto Altitude 430 is een antwoord op een huidig vraagstuk, nl de klimaatopwarming.

Niemand kan er nog omheen, en ook in de wijnbouw wordt nagedacht hoe hier in de toekomst rekening kan (moet) mee gehouden worden.

Deze wijn is het resultaat van een onderzoek dat gebeurde naar het potentieel van de inheemse Douro-druivenrassen, in samenwerking met onze  Belgische Master of Wine Christophe Heynen.

Deze wijn onderscheidt zich in de eerste plaats door de typische druiven uit de Dourovallei – Tinta Francisca (70%) en Touriga Nacional (30%) – die zo zijn geassembleerd om dit bijzondere wijnprofiel op te leveren.

Tinta Francisca, wanneer geteeld op hoogte, is gekend om zijn mooie fraicheur en intrigerende aroma’s. Hij is licht van kleur maar heeft een uitstekende structuur.

Touriga Nacional, is een zeer expressieve variëteit die, op hoogte, een optimale zuurgraad en een natuurlijke frisheid heeft waarvan de aroma’s van rood fruit frisser en lichter zijn dan die van Tourigas die op lagere hoogtes worden geteeld.

Crasto Altitude 430 heeft een laag alcoholpercentage, wat typisch is voor druiven die niet alleen op grote hoogte (430 meter), maar ook op het noorden worden geteeld.

Het is met dit type wijnen dat men in de toekomst een antwoord kan bieden op de (te) hoge suikerconcentraties in de druiven omwille van de klimaatopwarming.

Deze wijn is dus écht het ontdekken waard en zal een verfijnde begeleider zijn van de feestmaaltijden.

 

Prijs: 16,30 euro per fles

Gin in de kijker: streekproduct

QUANTUM SATIS GIN

Gin Quantum Satis

WIJNEN

Vinyo Wines heeft een weloverwogen assortiment kwaliteitswijnen waar elke wijnliefhebber of sommelier zijn of haar gading in kan vinden.

We hebben kwaliteitswijnen in iedere prijsklasse: van lekkere budgetwijnen tot de meest exclusieve appellaties.

Omdat we topkwaliteit belangrijk vinden en 100% achter onze producten willen staan, bouwen we met alle wijnbouwers een persoonlijk contact op zodat we precies weten welke weg de wijn aflegt tussen wijngaard en fles.

Een aantal toppers in ons assortiment:

Aia Vecchia, Marramiero, Saronsberg, Richard Kershaw, d’Arenberg, Cave Spring Cellars, Dr. Loosen, Claudio Alario, Podere Salicutti, Quinta do Crasto, La Rioja Alta, Ixsir, Kaapzicht, Bodega Chacra…

We begeleiden je met deskundig advies.

STERKE DRANKEN & ANDERE

Naast wijnen vind je bij Vinyo ook een uitgebreid assortiment sterke dranken zoals gins (met bijpassende tonics), en een zeer fijne collectie porto.

Bekijk zeker ons assortiment gins: Quantum Satis, Cruxland, Inverroche, Fynbos, Clemengold, Indlovu…

Voor de liefhebbers hebben we ook een mooi aanbod alcoholvrije dranken en aperitieven.

Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

* Verplicht