d’Arenberg Stump Jump Chardonnay

11.35 /750ml

incl btw

Land

Australië

Regio

McLaren Vale

Druif

Chardonnay

Type

Witte wijn

De wijn

d’Arenberg Stump Jump Chardonnay is fris en knapperig, vol met Granny Smith appel met een romige afdronk.

Een heerlijke fruitige Chardonnay gedomineerd door perzik, nectarine, meloen en citrusvruchten met een subtiele invloed van oud eikenhout dat een vleugje hartigheid aan de wijn toevoegt.

De smaak is medium body met goed geïntegreerde zuren en een fluweelzacht mondgevoel.

De afdronk is droog en lang, maar behoudt gedurende de hele reis wat van die steenfruitkarakters.

Een Chardonnay die klaar is om te drinken en die de komende 3 tot 5 jaar nog zal verbeteren.

Vinificatie

De druiven die voor deze wijn zijn gebruikt, zijn voorzichtig gekneusd, hebben een temperatuurgecontroleerde gisting ondergaan en zijn vóór de botteling in een mand geperst.

De naam

Het gerucht gaat dat de uitvinder van de “Stump Jump”-ploeg, waarmee een ploegschaar over boomwortels kon springen, slechtziend was en regelmatig tests moest ondergaan om er zeker van te zijn dat hij nog machines kon bedienen. Het ontwerp van dit etiket is geïnspireerd op de oogtabel van een optometrist en dient als een geïmproviseerde soberheidstest. Als u de fles op armlengte kunt houden en toch het etiket op de voorkant kunt lezen, kunt u nog een glas drinken.

Food pairing

d’Arenberg Stump Jump Chardonnay is lekker als aperitief, bij visgerechten, wit vlees, gevogelte en salades.

Het domein

d’Arenberg is een van de meest prestigieuze wijndomeinen in Autralië.

Alle wijnen van d’Arenberg, van instapmodel tot icoon, zijn mandgeperst, zowel de rode als de witte, waarbij alle rode wijnen tijdens de gisting met de voeten worden getreden.

d’Arenberg is een van de enige wijnhuizen in Australië waar zowel de witte als de rode wijnen in korven worden geperst, wat een arbeidsintensief proces is, maar de kwaliteit van de resultaten maakt dit de moeite waard, aangezien de persing gecontroleerd en uiterst zacht is.

Alle wijngaarden van d’Arenberg zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen.

Er is ook veel aandacht voor duurzaamheid. Het samengaan van milieuzorg en wijnbouw is een sterke verbintenis die d’Arenberg hoog in het vaandel draagt, met als doel een duurzame onderneming door te geven aan de volgende generatie.

Robert Parker beloonde niet alleen het merendeel van de wijnen met superieure scores van 90 of meer, in 2006 werd Chester Osborn (wijnmaker) bekroond tot “Wine personality of the year”.

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.