Brazin Old Vine Zinfandel

21.80 /750ml

incl btw

Land

California

Regio

Napa Valley – Lodi

Druif

Zinfandel

Type

Rode wijn

De wijn

Deze Brazin heeft intense smaken van pruimen, chocolade, rijke tannines. Noties van mokka en vanille, zeer lange afdronk.
De wijn wordt gemaakt van heel oude wijnstokken, waardoor het rendement lager ligt en de concentratie van smaken en aroma’s dus hoger.

Food pairing

Deze Brazin vraagt om vlees en wildgerechten

Het domein

De Delicato familie bezit domeinen op de oudste terroirs van Californië.
De familie verbouwt reeds sinds drie generaties wijn in Californië (meer dan 80 jaar) met het grootste respect voor de natuur.
De wijnen die ons vooral bekoren, komen uit de oudste productiezone in Nappa: de Lodi Valley. Dit gebied bevindt zich op 160 km ten oosten van San Fransisco, langs de delta van de Sacramentorivier, aan de voet van de Sierra Nevada. Ideaal voor de Zinfandel-druif.
De wijngaarden genieten van een mediterraans klimaat, met warme, droge zomers en koude winters. De koele winden en belangrijke temperatuurschommelingen garanderen een trage rijping en het ontwikkelen van het fruit met een mooie aciditeit en mineraliteit.
Heb je nog vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik inmiddels mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.