Papagiannakopoulos Malagouzia

Onze aanrader bij verse kreeft.

12.00 /750ml

incl btw

Land

Griekenland

Druif

Malagouzia

Type

Witte wijn

Papagiannakopoulos Malagouzia

Malagouzia is een authentiek en autochtoon Grieks druivenras en staat gekend en geprezen voor zijn aromatische witte wijnen vol levendigheid en complexiteit.

In deze wijn vinden we toetsen van perzik, abrikoos en citrus.

Heel karaktervol, mooie afdronk.

Food pairing

Papagiannakopoulos Malagouzia is heerlijk als aperitief, en past bij pasta’s, gevogelte, Griekse keuken met olijfolie, zeevruchten, vis, gerechten met groenten, salades, en zelfs bij artisjok (ook wel de wijnmoordenaar genoemd).

Het domein

Panos Papagiannakopoulos is een wijnmaker die grote nadruk legt op het maken van kwaliteitswijnen met een uitgesproken karakter die het potentieel van de variëteit waarvan ze afkomstig zijn volledig tot hun recht laat komen.
Papagiannakopoulos speelt een cruciale rol in de instandhouding en modernisering van de wijnbouw in Griekenland en in de wijnbereiding door de invoering van internationale wijnbereidingstechnieken.

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik inmiddels mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.