Papagiannakopoulos Ypsilon

11.95 /750ml

incl btw

Land

Griekenland

Druif

Agiorgitiko

Type

Rode wijn

Appelatie

PGI Corinth

Jaar

2019

Papagiannakopoulos Ypsilon

Deze Nemea-Agiorgitiko heeft een traditioneel diepe, donkere robijnrode kleur, met geconcentreerde aroma’s van rode vruchten en aromatische complexiteit, en biedt bijna elke wijnliefhebber een ervaring van ongeëvenaarde euforie.

De wijn heeft aroma’s van aardbei, granaatappel, kers en bosvruchten.

Food pairing

Papagiannakopoulos Ypsilon past heerlijk bij pasta’s met rode saus, rood vlees, lamsvlees, traditionele Griekse gerechten met olijfolie, harde kazen, vette vis

Het domein

Panos Papagiannakopoulos is een wijnmaker die grote nadruk legt op het maken van kwaliteitswijnen met een uitgesproken karakter die het potentieel van de variëteit waarvan ze afkomstig zijn volledig tot hun recht laat komen.
Papagiannakopoulos speelt een cruciale rol in de instandhouding en modernisering van de wijnbouw in Griekenland en in de wijnbereiding door de invoering van internationale wijnbereidingstechnieken.

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik inmiddels mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.