Oenops Limniona

21.00 /750ml

incl btw

Land

Griekenland

Appellatie

Drama

Jaar

2019

Druif

Limniona

Type

Rode wijn

De wijn

Oenops Limniona:

De neus wordt gedomineerd door aroma’s van rood fruit zoals braam en kers, die gecombineerd worden met een aards karakter en zoete kruidige hints.

Aantrekkelijk en verfijnd in de mond met zachte, fijne tannines en een lange fruitige afdronk.

Vinificatie

Strenge selectie van de druiven en een combinatie van gisting in klei-amforen en open eiken vaten, die vervolgens 10 maanden rijpt in contact met de droesem.

Daarna wordt de wijn gebotteld zonder filtering om het authentieke karakter van de variëteit te bewaren.

Food pairing

Oenops Limniona is een wijn die gerechten met rood vlees zoals eend en gebraden vlees kan begeleiden, en die perfect kan worden gecombineerd met sterk aromatische kazen.

Het domein

Oenops Wines werd in 2015 opgericht door Nikos Karatzas en het is de meest recent wijnmakerij in de regio Drama. Zijn belangrijkste doel is om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren in beperkte hoeveelheden. De druiven komen van persoonlijk geselecteerde wijngaarden uit Drama en Macedonië in het algemeen.

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.