Oenops Vidiano

19.45 /750ml

incl btw

Land

Griekenland

Appellatie

Drama

Druif

Vidiano

Type

Witte wijn

Jaar

2019/2020

De wijn

Oenops Vidiano heeft expressieve aroma’s van wit steenfruit en limoen op een rijke florale en minerale achtergrond.

Lange afdronk, aantrekkelijk en vol met een matige aciditeit die frisheid en intensiteit geeft aan het pallet.

Vinificatie

Zorgvuldige selectie van druiven & combinatie van drie verschillende vinificatieprocessen: in roestvrijstalen tanks, eiken vaten en klei amforen waarin ze 6 maanden rijpen in contact met de droesem.

Doordat bij het bottelen geen filter wordt gebruikt, blijft het authentieke karakter van de druivensoort bewaard.

Food pairing

Oenops Vidiano is een zomers aperitief of smaakt heerlijk bij zeevruchten, visgerechten, geitenkaas, salades, gegrild gevogelte of wit vlees.

Het domein

Oenops Wines werd in 2015 opgericht door Nikos Karatzas en het is de meest recent wijnmakerij in de regio Drama. Zijn belangrijkste doel is om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren in beperkte hoeveelheden. De druiven komen van persoonlijk geselecteerde wijngaarden uit Drama en Macedonië in het algemeen.

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.