Uitverkocht

Oenops Xinomavro

19.85 /750ml

incl btw

Uitverkocht

Land

Griekenland

Appellatie

Drama

Jaar

2018

Druif

Xinomavro

Type

Rode wijn

Oenops Xinomavro

Deze wijn heeft aroma’s van kersen en florale tonen, met mooie specerijen en wat minerale tonen. In de mond is hij zeer fruitig (kersen en aardbeien) met een zeer elegante afdronk.

De geselecteerde druiven gisten op autochtone wijze in tulpvormige betonnen kuipen van 31 liter en een deel in open vaten van 5 liter. Na de gisting vindt de assemblage plaats en rijpen de wijnen verder op de lies in betonnen amforen gedurende ongeveer 10 maand.

De wijnen worden ongefilterd gebotteld om de natuurlijke expressie en elegantie te behouden.

Food pairing

Oenops Xinomavro past bij vleesgerechten, eend, kip, ribbetjes, Aziatische keuken

Het domein

Oenops Wines werd in 2015 opgericht door Nikos Karatzas en het is de meest recent wijnmakerij in de regio Drama. Zijn belangrijkste doel is om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren in beperkte hoeveelheden. De druiven komen van persoonlijk geselecteerde wijngaarden uit Drama en Macedonië in het algemeen.

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik inmiddels mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.