Jin JiJi

Hymalaya jeneverbes, Bulgaarse jeneverbes, Korianderzaad, Zwarte thee, Angelicawortel, Iriswortel, Cashewnoot, Tulsi, Kamille

35.00 /750 ml

incl btw

Land

India

Type

Gin

Jin JiJi India Dry Gin

Op drie dagen rijden van Delhi bevindt u zich in Goa, aan de zuidwestkust van India. Goa staat bekend om zijn witte stranden, architectonische juweeltjes en culinair erfgoed en is de thuisbasis van Nao Spirits en de productie van Jin JiJi .

Deze gins worden gedistilleerd in koperen potten, wat een extra aspect van zeldzaamheid toevoegt aan de toch al unieke onderneming van het maken van gin in India. Door inheemse planten uit de regio te gebruiken, spreken deze dranken met een verfrissende stem over hun afkomst en onderscheiden zich op die manier nog meer van het aanbod gins dat we kennen in Europa.

Deze “India Dry Jin” is opgebouwd rond wilde jeneverbes uit de Himalaya, maar bevat ook jeneverbes uit Macedonië, het geurige blad Tulsi, korianderzaad, zwarte thee, engelwortel, orriswortel, kamille en cashewnoot – het laatste ingrediënt zorgt voor een onmiskenbaar zijdezacht mondgevoel van een uitzonderlijke en veelzijdige gin.

JiJi is afgeleid van jijivisha, een Hindi woord dat gebruikt wordt om de lust voor het leven aan te duiden.

In termen van terroir is een Indiase gin volkomen logisch: het is het epicentrum van geurige planten, specerijen, theebladeren en botanische kruiden.

Jin JiJi is de enige gin ter wereld die cashewnoten gebruikt, het basisingrediënt voor de bereiding van Goa’s inheemse drank “Feni”.

Dit project werd gerealiseerd door de gerenommeerde Rajat Parr.

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.