A6 Mani Primitivo di Manduria DOC

15.80 /750ml

incl btw

Land

Italië

Appellatie

Primitivo di Manuria DOC (Puglia)

Druif

Primitivo

Type

Rode wijn

De wijn

De A6 Mani Primitivo di Manduria DOC heeft een robijnrode kleur verrijkt met violet reflecties.

In de neus weelderige aroma’s van rijpe kersen en pruimen met tonen van cacao en vanille.

Wijn met een opmerkelijke structuur, verzacht door de overtuigende warmte van Primitivo, met een goede en aangename persistentie.

Vinificatie

Thermo-gecontroleerde maceratie en alcoholische gisting met geselecteerde gisten gedurende ongeveer 10 dagen.
Rijping in Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 6 maanden.

Bodem

Middelkleiachtige korrelgrond, met diepte overwegend onder één meter.

Food pairing

De A6 Mani Primitivo di Manduria past bij robuuste voorgerechten, lamsvlees, wild met uitgebreide sauzen en harde kazen.

Het domein

Puglia, een prachtige regio van Zuid-Italië, een kruispunt van volkeren en culturen die zich door de eeuwen heen op een uniek grondgebied hebben gevestigd, een duizendjarige geschiedenis die is opgebouwd uit liefde voor het land, inspanning en vreugden. In Apulië vertelt zelfs het kleinste stukje land over zichzelf, zijn verleden en zijn geschiedenis, een verhaal gemaakt van rotsen, van mannen en vrouwen, van rode aarde, van eeuwenoude planten.

Het wijnhuis A6mani en zijn heerlijke wijnen zijn geboren uit deze verweving van culturen en passies, uit de prachtige wijngaarden van Salento en uit de oprechte liefde van drie vrouwen voor hun land. Drie nichten in een onberispelijke 6-handige uitvoering voor een samen uit te voeren project.

Sinds 2011 produceren ze wijnen van inheemse druiven, zoals Primitivo en Negroamaro, met als doel de wereld te vertellen over dit prachtige gebied en zijn potentieel. De oudere planten met hun lage opbrengsten zijn hier de beste uitdrukking van het uitstekende kwaliteitspotentieel.

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.