Capoforte Falanghina IGT Salento

14.50 /750ml

incl btw

Land

Italië

Appellatie

IGT Salento (Puglia)

Druif

Falanghina

Type

Witte wijn

De wijn

De Capoforte Falanghina heeft een intens gele kleur. In de neus complex en intens parfum, gedomineerd door rijp fruit, ananas, abrikoos en citrus. In de mond krijg je accenten van gele bloesems, gevolgd door mediterrane kruiden zoals tijm, eindigend met een delicate boterachtige smaak.

Een volle, warme en rijke wijn met alle componenten in harmonie

Food pairing

De Capoforte Falanghina past bij visgerechten, gevogelte, salades, gegrild wit vlees, voorgerechten, risotto, verse kazen.

Het domein

Masseria Capoforte in het zonnige Puglia

 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.