La Multa Old Vine Garnacha

Wijn gemaakt door Norrel Robertson, Master of Wine

7.00 /750ml

incl btw

Land

Spanje

Appellatie

DO Calatayud

Druif

Grenache / Garnacha

Type

Rode wijn

De wijn

La Multa is een topper in ons assortiment.

Kleur: Midden tot diep paars.

Bouquet: Uitgesproken intens primair framboos-, kersen- en pruimenfruit met complexe, aardse tonen van specerijen en leer.

Pallet: Volle body met fijne, zachte tannines en een goed uitgebalanceerde aciditeit. Zacht frambozen- en bessenfruit maakt plaats voor een lange, soepele, kruidige afdronk.

Vinificatie

Oud, geconcentreerd bush vine fruit, met de hand geoogst, gekneusd en ontsteeld. Temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie tot 28 graden Celsius gedurende 7 dagen met delestage en pigeage voor kleur en zachte tannine extractie, gevolgd door een korte maceratie. De wijn wordt van de schillen geperst, waarbij alleen wijn uit de vrije loop wordt gebruikt, gevolgd door een volledige malolactische gisting. De wijn wordt vervolgens koud gestabiliseerd en krijgt een fijne aardefiltratie voorafgaand aan membraanfiltratie.

Deze wijn is gemaakt als een gedurfde, moderne expressie van de Garnacha variëteit. Oude wijngaarden in combinatie met het unieke microklimaat heeft gezorgd voor een grote concentratie van fruit uit extreem kleine opbrengsten (circa 20hl/ha).

Terroir

De wijn wordt verbouwd op kalk- en kleigronden op de hellingen van de Ribota-vallei in DO Calatayud op 700 tot 900 meter boven zeeniveau. Vrij drainerende bodems in combinatie met minimale regenval en aanzienlijke verschillen in dag- en nachttemperaturen zorgen voor wijnen met een uitstekende kleur, aroma en kenmerkende aroma’s van de druivensoort.

Food pairing

La Multa kan je best serveren bij typische Spaanse gerechten met chorizo en tortilla’s, maar ook bij rood vlees (gegrild of geroosterd, eventueel met een lichte rode wijnsaus) en pittige gerechten gedomineerd door zwarte peper, sechuanpeper of cayennepeper.

Openen en beluchten minstens 30 minuten voor het serveren.

Het domein

Wanneer Norrel Robertson – een Schot – het programma van “Master of Wine“ beëindigde in 2000, besliste hij samen met zijn echtgenote zijn huis te verkopen en het geld te investeren in dit kleine domein, vlak bij Madrid. Norrel was namelijk verliefd geworden op dit prachtige domein waar voornamelijk zeer oude Grenache-stokken geplant staan.

De Garnacha druif, het terroir, en de pure kwaliteit van het ruwe materiaal dat we vonden in Aragón trok onze aandacht en verbeelding en we begonnen onze missie om oude Garnacha wijngaarden te zoeken en nieuw leven in te blazen. Deze ‘missie’ heeft zich uitgebreid naar andere variëteiten en we hebben onlangs een oude Macabeo gekocht die in 1969 is aangeplant. 

Wij bezitten meer dan 25 hectare met voornamelijk oude wijnstokken Garnacha (tussen 50 en 115 jaar oud), samen met andere inheemse rassen zoals Mazuelo (Carignan), Moristel, Macabeo, Garnacha Gris en Provechon. Wij zijn bezig met nieuwe aanplantingen van Garnacha en ons domein zal zich binnenkort uitbreiden tot meer dan 30 hectare.

Wij werken ook nauw samen met een selecte groep lokale telers die onze filosofie delen: duurzaamheid is onze prioriteit van wijngaard tot fles.”

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.