La Cepa Alta Crianza

16.35 /750ml

incl btw

Land

Spanje

Appellatie

Ribera del Duero

Jaar

2015

Druif
Type

Rode wijn

La Cepa Alta

Rijke en volle smaak van fruit en specerijen. Fraicheur en body.

Houtopvoeding: 14 maanden op Franse en Amerikaanse eik.

Food pairing

La Cepa Alta combineert super bij wild, kalf, steak en lam, en is dus een echte hoofdgerecht compagnon.

Het domein

In 1991 startte een groep wijnliefhebbers Bodega Cepa Alta. Ze kochten 34 ha van de beste percelen in Olivares en zijn buren van de beroemde bodega’s Pingus en Abadia Retuerta.

90% van de wijngaard is aangeplant met de klassieke druif “Tempranillo”, de rest is samengesteld uit Merlot en Cabernet Sauvignon. De wijnmakerij ligt temidden van de wijngaard, dit maakt een snelle verwerking van de ’s nachts geplukte druiven mogelijk. De wijnen zijn vooral gerijpt in Franse eikenhouten vaten, hetgeen de wijnen een fijne “toast” aroma geeft.

Heb je nog vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik inmiddels mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.