Richard Kershaw Clonal Selection Chardonnay 2016

Nog 3 flessen beschikbaar

55.00 /750ml

incl btw

Land

Zuid-Afrika

Regio

Elgin

Jaar

2016

Druif

Chardonnay

Type

Witte wijn

De wijn

De Kershaw Chardonnay 2016 is een elegante koel-klimaat chardonnay met Meursault-achtige allure en maakt sinds de eerste oogst furore in de internationale wijnwereld. Zeer fraai eikengerijpt en verfijnd van smaak met veel sap, rijp citrusfruit en een lange afdronk. Zonder twijfel een van de beste witte wijnen uit Zuid-Afrika.

Food pairing

De Kershaw Chardonnay 2016 past uitstekend met rijke, geurige gerechten met vis of gevogelte. Top gastronomische wijn.

De wijnmaker

De Brit Richard Kershaw is een van die zeldzame mensen die zowel de theoretische als de praktische kant van wijn helemaal onder de knie heeft: hij is Master of Wine én succesvol wijnmaker. In 1999 emigreerde Richard naar Zuid-Afrika, leerde daar het wijnmaken en begon in 2012 voor zichzelf.

De wijngaarden van Kershaw Wines liggen in Elgin. Dit wijngebied in de West-Kaap is volledig door bergen omgeven en ligt maar 10 kilometer van de oceaan. Het klimaat is er dan ook koel, met een sterk verschil in temperatuur overdag en ’s nachts: goed voor de ontwikkeling van aroma’s in de druiven. Kershaws handelsmerk zijn klonen van wijnstokken – voornamelijk chardonnay en syrah – die volledig zijn afgestemd op het terroir van de percelen waarop hij ze plant. En ook die percelen zijn zeer zorgvuldig uitgezocht op hun ligging en bodemsamenstelling.

In de kelder probeert Kershaw de wijn zo min mogelijk te ‘verstoren’ met allerlei ingrepen. Hij bedenkt slimme alternatieven voor bestaande methodes. Zo gebruikt hij blokken diepgevroren koolzuurgas om bepaalde delicate wijnen mee ‘door te roeren’: de bubbels van het gas zorgen voor beweging in de wijn, zonder dat er zuurstof bij komt. Kershaws wijnen zijn dan ook iets heel bijzonders: intens maar elegant, complex en verfrissend, met een uitgewogen balans en een mooie, lange afdronk. Uitzonderlijke kwaliteitswijnen!

Heb je nog vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen.