Kaapzicht Cabernet Sauvignon

22.45 /750ml

incl btw

Land

Zuid-Afrika

Appellatie

WO Stellenbosch

Jaar

2015

Druif

Cabernet Sauvignon

Type

Rode wijn

De wijn

De Kaapzicht Cabernet Sauvignon heeft een diep robijnrode kleur met een verzadigde ondoorzichtige kern.

In de neus een overvloed aan zwarte bessen, fynbos en venkel. In de mond een een inktzwarte sappigheid en stevige, goed geïntegreerde tannine.

Het rijke fruit is prachtig in balans met geïntegreerde eikenhouten aroma’s die zorgen voor diepte en complexiteit.

Bewaarpotentieel

De wijn is al op dronk maar geduld zal beloond worden… je kan hem gerust nog 6 tot 10 jaar laten rijpen in de kelder. Hij zal hierbij aan complexiteit winnen.

Vinificatie

De druiven werden ontsteeld en vergist in roestvrijstalen rode wijntanks met NT12-gist. Er werd 4 x per dag overgepompt. Licht geperst op 1 bar. Malolactische gisting in tank alvorens over te gaan naar Frans eiken vaten voor 24 maanden, waarvan 50% nieuw eiken.

De wijngaard

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van het type Clovelly, het is een droge, niet-geïrrigeerde wijngaard met een zeer lage opbrengst van 7 ton per hectare.

Food pairing

De Kaapzicht Cabernet Sauvignon vraagt om een goed vleesgerecht, lamsvlees, een stevige stoofpot of kruidig gerecht.

Het domein

Al sinds de eerste jaargang werd gebotteld in 1984, wordt Kaapzicht erkend vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding en de hoge kwaliteit van het assortiment wijnen, bekroond met een veelheid aan lokale en internationale onderscheidingen.

Al drie generaties is het 174 hectare tellende Estate in de Steytler familie. Broers Danie en George (bijgestaan door Charl Coetzee) zijn respectievelijk wijnmaker en wijngaardenier en hun echtgenotes zorgen voor de verkoop, marketing en financiën.

De Pinotages van het domein worden gerekend tot de beste van Zuid-Afrika.

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.