Kaapzicht Merlot

15.70 /750ml

incl btw

Land

Zuid-Afrika

Appellatie

WO Stellenbosch

Druif

Merlot

Type

Rode wijn

De wijn

De Kaapzicht Merlot is een fruitige, vlezige rode wijn, gemaakt van 100% Merlot.

In de neus krijg je aroma’s van zwart fruit, gegrilde kruiden, zoethout gecombineerd met hartige aroma’s van soja en leder en zwarte olijven. Deze aroma’s worden bevestigd in de mond. De tannines zijn uitgesproken en droog. Daarom kan je deze wijn best karaferen.

De wijn rijpt 18 maand op eikenhout (33% nieuw).

Heel mooie expressie van wat een Merlot kan zijn.

Bewaarpotentieel

De wijn is op dronk maar kan nog 2 tot 4 jaar bewaard worden in de kelder. Dit zal ervoor zorgen dat de smaken nog ontwikkelen en integreren.

Food pairing

De Kaapzicht Merlot is een stevige rode wijn die past bij stevige vleesgerechten, osso bucco, rijke Italiaanse gerechten.

Het domein

Al sinds de eerste jaargang werd gebotteld in 1984, wordt Kaapzicht erkend vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding en de hoge kwaliteit van het assortiment wijnen, bekroond met een veelheid aan lokale en internationale onderscheidingen.

Al drie generaties is het 174 hectare tellende Estate in de Steytler familie. Broers Danie en George (bijgestaan door Charl Coetzee) zijn respectievelijk wijnmaker en wijngaardenier en hun echtgenotes zorgen voor de verkoop, marketing en financiën.

De Pinotages van het domein worden gerekend tot de beste van Zuid-Afrika.

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik inmiddels mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.