Dewaldt Heyns Chenin Blanc

Weathered Hands Chenin Blanc – Dewaldt Heyns Family Wines

19.95 /750 ml

incl btw

Land

Zuid-Afrika

Regio

Swartland

Druif

Chenin Blanc

Type

Witte wijn

Dewaldt Heyns Chenin Blanc

100% Chenin Blanc van meer dan 40 jaar oude wijnstokken. Handgeplukt in de vroege ochtend. Kreeg 5 maanden vatrijping op Franse eik ( 40% nieuwe vaten).

In de neus toetsen van gele abrikoos, lychee en peer. Ook noties van gember en vanille. Zelfde aroma’s in de mond.

Food pairing

Deze mooie volle Dewaldt Heyns Chenin Blanc past uitstekend bij rijke visgerechten en kan makkelijk 5 jaar ouderen. Er werden slechts 1560 flessen gebotteld.

De wijnmaker

“Wheatered hands” (verweerde handen) is het laatste project van Dewaldt Heyns, sinds vele jaren wijnmaker bij topdomein Saronsberg.

Dewaldt Heyns won talloze awards met zijn wijnen, en staat garant voor een stabiele en constante kwaliteit van zijn wijnen.

 

Heb je nog vragen over deze wijn? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.

 

Heb je nog vragen over deze wijn of dit domein? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.