Uitverkocht

Saronsberg Seismic Rooi

16.50 /750 ml

incl btw

Uitverkocht

Land

Zuid-Afrika

Regio

Tulbagh

Jaar

2018

Druif

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec / Cot, Merlot, Petit Verdot

Type

Rode wijn

De wijn

De Saronsberg Seismic Rooi is een donkere rode wijn met aroma’s van cassis, rode bessen en zeer verleidelijke, maar gedoseerde tonen van het eikenhout. Vol van smaak met veel rijp fruit, subtiele kruidige tonen en stevige maar zachte tannine. Ondanks de kracht ook elegantie en goed verteerbaar.

De druiven werden manueel geoogst, de wijn kreeg 20 maanden houtrijping.

Food pairing

De Saronsberg Seismic Rooi past perfect bij rood vlees, biefstuk, gegrild vlees en stoofschotels.

Het domein

Sinds de oprichting in 2004 is Saronsberg, genoemd naar de gelijknamige berg in Tulbagh, de meest onderscheiden wijnkelder van Zuid-Afrika.
Geen enkele andere Kaapse producent komt in de buurt van het aantal medailles en punten dat Saronsberg in de afgelopen tien jaar heeft gescoord.

 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.