Arendsig Chardonnay Blok A15

Arendsig Single Vineyard Wines – Chardonnay Blok A15

“Handcrafted Wine”

16.00 /750 ml

incl btw

Land

Zuid-Afrika

Regio

Robertson

Jaar

2020

Druif

Chardonnay

Type

Witte wijn

Arendsig Chardonnay Blok A15

Intens gekleurde citroengele wijn. Zuiver en intense aroma’s van rijpe appel, eik, boter en toastgeuren geven aan deze wijn zijn elegante en complexe structuur. Zijn elegantie wordt nog versterkt door een aangenaam zuurtje in de finale. Uitzonderlijke prijs/kwaliteit verhouding.

Food pairing

Deze volle Arendsig Chardonnay past bij rijkere visgerechten, wit vlees, gevogelte, gerechten met kaas

Het domein

Arendsig betekent letterlijk ‘het zicht van de Arend’. De wijngaarden van Arendsig liggen in een rustige omgeving, 155 kilometer van Kaapstad. Omgeven met fruitbomen, bloemen en omringd door prachtige bergketens. Robertson is een levendige wijnstreek met een groot aantal wijnkelders en wijngaarden. In deze Robertson vallei selecteert wijnmaker Lourens van der Westhuizen met zijn team de beste druiven, van welke hij hoge kwaliteit wijnen maakt. Lourens heeft zijn ervaring opgedaan op wijngaarden over de hele wereld en past deze ervaring nu toe op de boerderij die al vijf generaties aan de familie behoort.

De Robertson vallei geniet een grote diversiteit in grondtypen. Hiervan maakt Arendsig gebruik, door  enkel terroir gedreven Single Vineyard wijnen te maken, wat betekent dat alle druiven van één geselecteerd stuk wijngaard (een Blok) komen, en zo de beste omstandigheden genieten op het bodemtype dat het best bij de specifieke druif past. 

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.