Capoforte Fiano IGT Salento

14.50 /750ml

incl btw

Land

Italië

Appellatie

IGT Salento (Puglia)

Druif

Fiano

Type

Witte wijn

De wijn

De Capoforte Fiano heeft een strogele kleur met groenige schijn. In de neus krijg je een intens parfum, heel elegant met toetsen van rijp fruit, citrusvruchten, gevolgd door veldbloemen en kamille. In de mond een volle en complexe wijn, harmonieus met een evenwichtige fraicheur.

De wijn rijpt op de lies gedurende 5 maand in inox cuves. Dit geeft hem een mooie body maar tegelijkertijd behoudt de wijn een mooie fraicheur.

Food pairing

De Capoforte Fiano past bij de meeste voorgerechten, antipasti, en vegetarische gerechten.

Het domein

Masseria Capoforte in het zonnige Puglia

 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.