Aia Vecchia Lagone

15.95 /750ml

incl btw

Land

Italië

Regio

Toscane IGT

Druif

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Type

Rode wijn

De wijn

De Aia Vecchia Lagone heeft een diep robijnrode kleur met paarse tinten.

Delicate neus met toetsen van kers, vanille en een mooie kruidigheid.

In de mond droog, gestructureerd en elegant met toetsen van pruim, rijpe kers en een vleugje kruidigheid, gevolgd door een lange en soepele afdronk die om een gerecht vraagt.

Wijn uit de Bolgheri regio, rijping van 12 maanden in houten vaten gevolgd door 6 maanden op de fles.

Food pairing

Deze Aia Vecchia Lagone is zeer veelzijdig en kan goed gecombineerd worden met zowel rood als wit vlees, diverse pastagerechten en harde kazen.

Het domein

Aia Vecchia

 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik inmiddels mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.