Pago de Tharsys Argila

16.00 /750ml

incl btw

Land

Spanje

Appellatie

DO Pago de Tharsys Requena

Druif

Merlot

Type

Rode wijn

De wijn

Pago de Tharsys Argila heeft aroma’s van bramen, rijpe rode pruimen en lavendel. Na het walsen krijg je ook kersencompote en de kruidigheid van witte peper.

In de mond heeft de wijn veel fruit, een evenwichtige structuur en een mooi aciditeit die het gevoel van frisheid versterkt.

Rijpe en aangename tannines.

De naam betekent “klei” en verwijst naar het type bodem van deze Merlot wijngaard, hetgeen deze wijn bijzondere kenmerken geeft.

Ook in Bordeaux groeien de mooiste Merlot wijnen op kleibodem.

Food pairing

Pago de Tharsys Argila past heerlijk bij gegrild rundsvlees, gebakken lamsvlees, eend, traditionele vlees en groentenschotels.

Het domein

Bodega Pago de Tharsys

 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Welkom bij Vinyo Wines

Zoals velen hielden we wel van een lekker glas wijn. Die interesse in wijnen groeide een aantal jaar geleden uit tot een hobby, de hobby werd nadien een echte passie.

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik inmiddels mijn diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-la-Rousse (Frankrijk).

Vanuit die passie zijn we op zoek gegaan naar kwaliteitswijnen, wijnen die met hart en ziel geproduceerd worden door wijnbouwers die ook met passie werken.

Deze zoektocht bracht ons niet enkel naar de populaire appellaties of regio’s. Je vindt bij ons ook wijnen uit Libanon, Israël, Griekenland, Zwitserland, Oregon… Maar voor elke regio geldt dezelfde regel: we gaan enkel voor pure en zuivere wijnen van de beste kwaliteit, gemaakt met passie.

Tijdens onze zoektocht ontdekken we telkens weer fascinerende wijnen, prachtige nieuwe regio’s en gedreven wijnmakers. Het persoonlijk contact met de wijnbouwers is voor ons heel belangrijk. Zo zijn we zeker van de kwaliteit.

We nodigen je graag uit om mee op ontdekking te gaan.